Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

14. júna 2024

Spoznajte tím TrustPay: Interview s Marekom Žilinským, Produktový špecialista

autor: TrustPay
Sledujte nás:

V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu.
Tentokrát sme vyspovedali Mareka Žilinského, Produktového špecialistu.

Čo ta na začiatku zaujalo tak, že si sa rozhodol uchádzať o prácu práve v TrustPay?

Videl som pracovný inzerát a prvotne ma zaujalo, že TrustPay je FinTech a keďže som v tom čase presne nevedel o čo ide, začal som si niečo zisťovať a prišlo mi to ako veľmi zaujímavé odvetvie. Angličtinu považujem za svoju silnú stránku a keďže ju na tejto pozícii vyžadovali, bol to ďalší dôvod, prečo som sa rozhodol poslať svoj životopis. Následne som absolvoval veľmi prijemný pohovor a podarilo sa. 😊

Vieš mi popísať, aká bola tvoja cesta v TrustPay od pohovoru až po súčasnú pozíciu?

Začínal som na pozícii Due Diligence Assistant, na compliance oddelení (oddelením, ktoré sa zameriava na dodržiavanie súladu so všeobecne záväznými právnymi predpismi, ako aj s internými normami).

Nasledovalo niekoľko školení s vedúcim oddelenia, ktoré som absolvoval aj s ďalšími novými kolegami. Na školeniach sme získali veľa informácií, ale zároveň to bol priestor na ukázanie toho, kto sa ako chytá a ako ho to zaujíma. Tiež sme museli vypracovávať rôzne zadania a aj na základe nich sme sa dvaja stali Senior Compliance Officery.

Školenia mi prišli veľmi prínosné a bavilo ma, že som mohol pracovať na zadaniach a reálnych prípadoch a následne to odprezentovať a dostať feedback. Keďže išlo o reálne prípady, veľa som sa na tom naučil a tieto znalosti som mohol následne využiť aj pri ďalšej práci. Následne sa otvorila pozícia Produktového špecialistu, na ktorej som aktuálne.

 

„Práca v TrustPay bola presne príležitosť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a dať šancu niečomu novému.“

 

Akým výzvam si čelil, keď si začínal a ako si ich prekonal?

Výziev bolo viacero, pretože som v podstate úplne menil svoj profesijný život. Predtým som pracoval v retaile a s tým spojenej pracovnej dobe. Aktuálne síce trávim väčšinu času prácou v kancelárii, no prácu nemám monotónnu a dokonca som nedávno išiel aj na svoju prvú služobnú cestu do Barcelony.

Môj pracovný život sa úplne zmenil, čo hodnotím veľmi pozitívne, lebo je to zmena, akú som aj reálne hľadal. Som človek, ktorého bavia výzvy a rád sa stále učím niečo nové. Práca v TrustPay bola presne príležitosť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a dať šancu niečomu novému.

Existujú v rámci spoločnosti nejaké možnosti rozvoja a vzdelávania?

Hneď ako som nastúpil na Compliance oddelenie, zaúčali ma kolegovia a získal som veľa informácii a naučil sa množstvo odborných a právnických termínov. Osvojil som si aj naše interne systémy.

Vyššie spomínané školenia mi zas dali ďalší prehlaď a mohol som si svoje znalosti a myslenie odskúšať už na reálnych prípadoch.

Pre moju aktuálnu pozíciu Produktového špecialistu musím mať dokonalý prehlaď nielen o produktoch, ktoré TrustPay ponúka, ale musím rozumieť aj tomu, ako funguje ich technická stránka. Na pochopenie nastavení a iného technického fungovania som napríklad určitú dobu sedel pri kolegoch na oddelení operátorov, kde som sa naučil veľa práve z tejto oblasti.

tím TrustPay-Marek

Aktuálne si na pozícii Produktový špecialista. Povieš nám o nej niečo viac?

Všetko to začalo školením s našim CTO, kde nám podrobnejšie predstavoval produkty, ktoré klientom ponúkame. Toto školenie ma veľmi zaujímalo, a preto som sa pýtal veľa otázok aj z toho technickejšieho hľadiska, čo práve zaujalo vedenie a bola mi ponúknutá táto pozícia.

Aktuálne mám na starosti našich partnerov, komunikáciu s nimi, zlepšovanie produktovej ponuky a tiež vyhľadávanie nových možnosti podľa potrieb zákazníkov a neustále sledovanie trhu.

Na tejto pozícii musím tráviť veľa času práve samoštúdiom a hľadaním informácií online. S partnermi zase trávim veľa času na online mítingoch. Je to naozaj rozmanité.

Ako vyzerá bežný deň na tvojej pozícii?

Čo mám na svojej práci rád je to, že každý deň je iný. Niektoré dni trávim telefonovaním, iné sa prehrabávam v  mailoch, alebo som na interných mítingoch.

Počas môjho pôsobenia v spoločnosti som prešiel z back-office pozície, kde som pracoval na interných veciach na front-office s každodenným kontaktom s partnermi. Musím si viac priorizovať svoje aktivity a byť celkovo viac „v dianí“.

Momentálne najviac spolupracujem s vedením a tiež obchodným oddelením. Tým, že moja pozícia si vyžaduje vedomosti z každej strany, pohybujem sa medzi viacerými oddeleniami a niekedy som takým spojovateľom pri posúvaní informácií.

Aké rady by si dal niekomu, kto začína v rámci spoločnosti?

Základ je zaujímať sa, pýtať sa a zapisovať si informácie. Toto odvetvie je dynamické, čo znamená, že ak si človek chce udržať prehlaď a chápať spojitosti, musí byť aktívny.

V dnešnej dobe sa už naozaj všetci stretávame s elektronickými platbami na dennej báze a je fascinujúce, čo všetko sa za online platbami skrýva. Až pri tejto práci som si uvedomil, ako veľmi sa líši obľúbenosť platobných metód podľa krajín a že platba kartou je vo veľa európskych krajinách až druhou, alebo treťou preferovanou možnosťou.

My ako platobná braná musíme presne vedieť o všetkých týchto špecifikách a podľa toho ponúkať produkty/platobné metódy našim klientom.

Firemná kultúra v TrustPay je veľmi otvorená, manažment si cení, keď sa ľudia pýtajú a vždy radi pomôžu. Kolegyne z HR nám pravidelne chystajú skvele teambuildingové aktivity, alebo rôzne tímové večere, pizza days, grilovačky a podobne. Je tu mladý kolektív ľudí, s ktorými si rozumiem aj mimo práce. Som vďačný za túto príležitosť a že sa venujem práci, ktorá ma naozaj baví a napĺňa.😊

Mohlo by vás zaujímať

Spoznajte tím TrustPay: Interview s Veronikou Klúcsik, Head of Due Diligence
V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu. Tentokrát sme vyspovedali Veroniku Klúcsik, vedúcu oddelenia Due Diligence.
Economy
author: TrustPay
Spoznajte tím TrustPay: Interview s Michalom Lukáčikom, Špecialista na platby
V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu. Tentokrát sme vyspovedali Michala Lukáčika, Špecialistu na platby v TrustPay.
Economy
author: TrustPay
Spoznajte tím TrustPay: Interview so Soňou Kostanjevcovou, Risk Manager
V našich blogoch vám predstavujeme šikovných členov TrustPay tímu. Tentokrát sme vyspovedali Soňu Kostanjevcovú, manažérku rizika.
Economy
author: TrustPay